Składniki: kromki z bułki wecka 1 wędzona makrela masło 2 jajka sól pieprz cebula Sposób przyrządzenia: Wędzoną makrelę obrać ze skóry, dokładnie usunąć ości, rozdrobnić. Każdą kromkę posmarować cienko masłem i nałożyć nań rozdrobnioną rybę. Z jajek usmażyć rzadką jajecznicę, posolić, dodać pieprzu, rozsmarować na chlebie pokrytym wędzoną makrelą i posypać drobno posiekaną cebulą.
Tag: małe co nieco
Przekąski
Warkocz Elusi*
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi indyczej 1 kg szynki wieprzowej 1 kg pieczeni wołowej mąka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Każdy gatunek miesa pokroić w paski o takiej samej długości. 3 gatunki miesa spinać wykałaczką i splatać tak jak warkocz, koniec również spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju a następnie podlać wodą i udusić.Wytworzony sos zagęścić…
Przekąski
Panierowane grzanki*
by Myszka • • 3 komentarze
Składniki: 1 bułka wrocławska 2 jajka 1/3 szkl mleka sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Bułkę pokroic na sredniej grubości kromki, jajka rozkłócić z mlekiem, doprawić pieprzem i solą.Na głębokiej patelni rozgrzać dosyć dużą ilość oleju ,kromki bułki zanurzać w jajku i od razu kłaść na patelnię. Usmażyć z jednej strony…
Przekąski
Nadzienie do tostów-pychotka
by maj46x • • 2 komentarze
Składniki : ser zółty -ile wlezie:) keczup pieczarki parówki oregano Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do niego pieczarki obrane i pokrojone w plasterki lub starte na tarce jak ser oraz parówki pokrojone w małą kostkę.Całość wymieszać i przyprawić oregano po czym zmieszać z keczupem.Można to dać do wszystkiego-na pizze, na tosty,na zwykły…