Składniki: 1 opakowanie kukurydzianych tortilli 2 dojrzałe owoce awokado 1 limonka 1 czerwona cebula ½ pęczka natki pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Miąższ z awokado i cebulę, natkę pietruszki posiekać po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki. Następnie tortillę pokroić na trójkąty, które opiec w piekarniku. Na podrumienione trójkąty…
Tag: małe co nie co
Przekąski
Kukurydza z chili
by Ewelina Jeziorek • • 0 Comments
Składniki: 400 g mini kolb kukurydzy z puszki 8 małych chilii 2 łyżki oliwy sól Sposób wykonania: Kukurydze odcedzić z zalewy i wrzucić ją na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodać posiekane chili i smażyć do zarumienienia się kukurydzy. Na sam koniec doprawić do smaku solą.
Przekąski
Koreczki z szynki, pieczarek i sera
by Kaja Pawińska • • 0 Comments
Składniki: 4 plasterki szynki 4 plasterki żółtego sera 8 zielonych oliwek 4 pomidorki 8 marynowanych pieczarek 8 korniszonów majonez ketchup Sposób wykonania: Plasterek szynki położyć na plasterki sera i zawinąć całość w rulon, pokroić go na 4 części. Następnie paprykę pokroić w kostkę a pomidorki na mniejsze kawałki. Nabijać na wykałaczki roladki z szynki i…
Przekąski
Szynka, jajko i groszek w galarecie
by Ptryk Uciński • • 0 Comments
Przekąski
Słowackie placki
by Olivier Kotlarski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mąki 2 op. drożdży w proszku 2 jajka 2 szkl. mleka oliwa 4 łyżeczki startego sera czosnek majonez ketchup Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka, wlać mleko i dodać rozkruszone drożdże. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto zawinąć w folie aluminiową posmarowana oliwą. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ciasto podzielić…