Składniki: 500 g jabłek 3 łyżki cukru skórka starta z 1 cytryny 300 g makaronu wstążki Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na cząstki, które zalać 250 ml wody. Dodać jeszcze cukier oraz skórkę z cytryny. Gotować do miękkość, uważając aby się nie rozpadły. W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu. Na koniec odcedzić…
Tag: makarony
Listy
Wermiszel ryżowy z warzywami
by Paulina Kaczka • • 0 Comments
Składniki: 250 g wermiszelu ryżowego 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 6 liści kolendry 4 łyżki oleju roślinnego 4 łyżki sosu rybnego 2 łyżki miodu 2 łyżki białego octu ryżowego Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie paprykę pokroić w kostkę a kolendre posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy…
Listy
Makaron sojowy z warzywami
by Wanda Bazydło • • 0 Comments
Składniki: 400 g pasternaku ½ pęczka cebulki 300 g groszku cukrowego 3 łyżki oleju arachidowego sól pieprz gałka muszkatołowa mielona gorczyca 4 łyżki syropu klonowego 3 łyżki musztardy olej arachidowy 120 g makaronu sojowego Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pasternak pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju około 4 minut. Po…
Listy
Makaron gryczany z płatkami nori
by Katarzyna Garncarek • • 0 Comments
Składniki: 475 g makaronu gryczanego 3 płatki nori 2 cebulki 4 łyżeczki wasali w proszku 375 ml dipu do makaronów Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opkowaniu. W miedzy czasie nori przez chwile trzymać nad ogniem po czym pokruszyć je i posypać odcedzony makaron. Następnie wasabi wymieszać z odrobina wody aby powstała pasta, która…
Listy
Makaron z zieloną herbatą
by Artur Terlikowski • • 0 Comments
Składniki: 15 zielonych suszonych liść zielonych herbaty 475 g makaronu pszennego 4 łyżeczki trybuli 375 ml dipu do makaronów 4 łyżki startej rzodkwi japońskiej Sposób wykonania: 2 l wody doprowadzić do wrzenia z dodatkiem herbaty po czym dodać makaron i trzymać na ogniu około 8 minut. Po tym czasie makaron odcedzić i przełożyć do talerzyków.…