Składniki:
- 400 g pasternaku
- ½ pęczka cebulki
- 300 g groszku cukrowego
- 3 łyżki oleju arachidowego
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- mielona gorczyca
- 4 łyżki syropu klonowego
- 3 łyżki musztardy
- olej arachidowy
- 120 g makaronu sojowego
Sposób wykonania:
- Cebulę posiekać, pasternak pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju około 4 minut.
Po tym czasie doprawić warzywa do smaku i wyjąć z patelni.
Natomiast na tą samą patelnie wlać syrop klonowy i dodać gorczyce.
Chwile smażyć i ponownie włożyć warzywa, glazurować.
W między czasie w woku na rozgrzanym oleju usmażyć makaron na chrupko.
Na koniec wymieszać warzywa z makaronem.