Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron sojowy z warzywami

Składniki:

  • 400 g pasternaku
  • ½ pęczka cebulki
  • 300 g groszku cukrowego
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • mielona gorczyca
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżki musztardy
  • olej arachidowy
  • 120 g makaronu sojowego

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać, pasternak  pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju około 4 minut.
    Po tym czasie doprawić warzywa do smaku i wyjąć z patelni.
    Natomiast na tą samą patelnie wlać  syrop klonowy i dodać gorczyce.
    Chwile smażyć i ponownie  włożyć warzywa, glazurować.
    W między czasie w woku na rozgrzanym oleju usmażyć makaron na chrupko.
    Na koniec wymieszać warzywa z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *