Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: makarony

Spaghetti z białym sosem włoskim

Składniki: 30 dkg makaronu spaghetti 15 dkg mielonego mięsa oliwa z oliwek 1 pokrojona w kostkę cebula sól, pieprz tarty parmezan 5 dkg mąki 5 dkg masła 2 szklanki mleka Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 3 minuty, dodać mielone mięso smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor na brązowy, odstawić w ciepłe…

Deser z makaronem łazanki Iwony

Składniki: ½ kg makaronu łazanki 4 jajka 12 dkg cukru 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu , wystudzić ,wymieszać z 4 żółtkami,12 dkg cukru, łyżką  masła. Z 4 białek ubić na sztywno pianę, ostrożnie wymieszać wszystkie składniki włożyć  w rondel wysmarowany masłem i wysypany tartą bułeczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika…

Makaron rurki z kurczakiem i boczkiem Iwony

Składniki: 40 dkg makaronu rurki 2 podwójne filety z kurczaka kilka różyczek brokułów 8 cienkich plastrów boczku 3-4 ząbki czosnku 8 suszonych pomidorów 1-2 łyżki czerwonego konserwowego pieprzu 125 ml soku pomarańczowego 2-3 gałązki  tymianku sól, pieprz do smaku 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, na 4 minuty przed końcem…

Makaron zapiekany z pasztetem i orzechami włoskimi Iwony

Składniki: ½ kg makaronu szerokie wstążki 20 czarnych oliwek 20 pomidorków koktajlowych 8 grubych plastrów pasztetu ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich masło do wysmarowania foremki Sos: 1 szklanka śmietany 3 jajka 25 dkg startego żółtego sera szczypta mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć. Oliwki…