Składniki: 350 g kurzych wątróbek 500 g makaronu penne sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę…
Tag: makaron
Listy
Makaron ze szparagami i pomidorkami
by Donata Polaszek • • 0 Comments
Składniki: 500 g szparagów 1 cytryna 400 g zielonego makaronu sól pieprz 100 g pomidorów koktajlowych Sposób wykonania: Z cytryny wyciąć 4 plasterki a z reszty wycisnąć sok . Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce, pokroić je na mniejsze kawałki i przeszyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do…
Listy
Makaron ryżowy z fasolką szparagowa i wołowiną
by Jacek Troczyński • • 0 Comments
Składniki: 250 g makarony ryżowego 300 g cienkiej fasolki szparagowej 200 g pędów bambusa ½ pęczka kolendry 200 g polędwicy wołowej 4 łyżki oleju 2 łyżki nam prik 2 łyżki zielonego pierogu Sposób wykonania: Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać nam prik i jeszcze przez chwile smażyć.…
Listy
Potrawka z królika na makaronie
by Magda Mysiak • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetu z królika 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju sól pieprz 250 ml wytrawnego czerwonego wina 400 g makaronu 1 łyżka galaretki porzeczkowej 100 g kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i wytopić go na rozgrzanym oleju, wówczas włożyć mięso pokrojone w paski i…
Listy
Farfalle z sosem cytrynowym z botwinką
by Ewa Sierota • • 0 Comments
Składniki: 300 g botwiny ½ pęczka młodej cebulki 2 żabki czosnku sok z 1 cytryny 2 łyżki masła 400 g makaronu farfalle sól 250 ml śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekany czosnek zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać pokrojoną botwinę, posiekaną cebulek oraz sok wyciśnięty z cytryny. Całość wymiesza i trzymać na ogniu około 5…