Składniki:
- 4 żółtka
- ½ szklanki oliwy z oliwek
- ¼ szklanki białego wytrawnego wina
- 2 łyżki masła
- sól, cukier do smaku
Składniki: 1 puszka tuńczyka 1 ogórek sałatkowy 1 cebula 1 łyżka majonezu sól pieprz ½ cytryny koperek Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, ogórka pokroić na plasterki, cebulę i koperek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Następnie majonez wymieszać ze sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.
Składniki: ½ szklanki naturalnego serka homogenizowanego 25 dkg żółtego sera Gouda ½ szklanki majonezu pęczek szczypiorku 3 ząbki czosnku sól Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Majonez wymieszać z serkiem homogenizowanym, wsypać ser, czosnek i szczypiorek. Doprawić do smaku solą. Pasta…
Składniki: 4 jajka 3 liście sałaty 2 łyżki białego sera Ziarenka pieprzu 1 ugotowana marchewka 3 pieczarki olej sól pieprz majonez Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka. Następnie pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym odstawić do ostygnięcia. Wówczas…