Składniki: 1/2 szkl. drobnego przesianego cukru 2/3 łyżki rumu szczypta szafranu ½ łyżeczki wody ½ łyżeczki cukru waniliowego skórka starta z cytryny Sposób wykonania: Cukier utrzeć razem ze skórką z cytryny. Następnie dodać rum, szafran wymieszany z wodą oraz cukier waniliowy. Całość ponownie utrzeć aby powstała jednolita masa.
Tag: lukier
Dodatki
Lukier czekoladowy
by Agnieszka Godlewska • • 0 Comments
Dodatki
Lukier cytrynowy
by Ala Bieniek • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. drobnego przesianego cukru 2 cytryny Sposób wykonania: Cytryny obrać ze skórki po czym zetrzeć skórki na tarce. Następnie utrzeć je razem z cukrem. Na koniec dodać jeszcze sok z cytryn i nadal ucierać do zgęstnienia.