Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: łosoś

Stek wołowy grillowany z łososiem i jajkiem

Składniki: 4 grube plastry polędwicy wołowej 4 plastry wędzonego łososia 4 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku keczup pikantny Sposób przyrządzenia: Mięso delikatnie rozbić dłonią. Przyprawić solą i pieprzem. Piec na dobrze nagrzanym grillu lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony zależnie od tego jak wysmażone mięso lubimy.…

Paszteciki z wędzonym łososiem

Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 1 por papryka czerwona 1 papryka żółta 1papryka zielona 1 jajko 200 g łososia wędzonego cytryna, olej, sól, i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę i paprykę pokroić w wąskie paseczki i poddusić na oleju. Ciasto rozwałkować, pokroić w dosyć szerokie pasy ,…

Filety śledziowe w plastrach łososia

Składniki: 20 dkg  wędzonego łososia w plastrach 15 dkg filetów śledziowych 1 szklanka świeżego szpinaku ½ szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła pęczek koperku 3 cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szpinak opłukać, sparzyć, osączyć na papierowym ręczniku. Na foli aluminiowej ułożyć płaty łososia tak by zachodziły jeden na…

Przystawka z łososia i tuńczyka

Składniki: 250 g łososia 250 g tuńczyka 1 mała biała rzodkiew 1 marchewka 1 łyżka wasali w proszku 100 ml japońskiego sosu sojowego 75 ml półwytrawnego wina Sposób wykonania: Łososia wifiletować po czym pokroić je na bardzo cienkie paseczki. Natomiast tuńczyka pokroić w kostkę. Ułożyć na 4 talerzach dodając jeszcze obraną rzodkiew i marchewkę pokrojoną…