Składniki:
- 10 dag kiszonych ogórków
- 6 łyżek naturalnego jogurtu
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Składniki: 25 dag pomidorów 15 dag ogórków kwaszonych 5 dag cebuli 1/8 l śmietany natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ogórki oraz pomidory pokroić w talarki. Dodać cebule pokrojoną w krążki, przemieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem polać śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki; 20 dag kiszonych ogórków 20 dag. upieczonych buraków 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu sól Sposób wykonania: Buraki oraz ogórki pokroić w plasterki. Ułożyć je w salaterce na przemian (plasterek ogórka i plasterek buraka ). I tak do skończenia składników. Następnie posypać posiekanym szczypiorkiem i polać musztardą wymieszaną…
Składniki: 5 zrazów wołowych kwaszone ogórki cebule 5 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz smalec 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Mięso rozbić na płaty, posypać pieprzem i solą, ogórki pokroić wzdłuż, cebulę obrać przekroić wzdłuż, rozdzielić na pojedyncze płatki. Na mięsie układać plastry boczku, ogórka i cebuli, zwinąć, związać białą bawełnianą nitką. Obsmażyć…