Składniki: ½ kg kurek 1 cebula 1 kostka bulionu warzywnego 1 sucha bułka 1 szkl mleka 1 jajko 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby zalać małą ilością wody z dodatkiem kostki rosołowej i trzymać na małym ogniu około 10 minut.…
Tag: kurki
Listy
Masło kurkowe
by Łucja • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kurek 1/3 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżka masła ½ kostki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojone grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Dokładnie wymieszać, wlać wino i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać na małym ogniu do odparowania i…
Listy
Rolmopsy z grzybową wkładką Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Szlacheckie kurki
by Danuta Konieczka • • 0 Comments
Składniki: 1 l kurek 20 dag piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 cebula ½ szkl śmietany sól pieprz bazylia majeranek Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę po czym wrzucić do niej kurczaka pokrojonego w kostkę i chwilę smażyć. Następnie wrzucić kurki i trzymać na ogniu około 20 minut. Po tym…
Listy
Sałatka z kurek i pomidorów
by Ilona Nosal • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kurek sól 1 duża cebula 2 pomidory 1 /3 szklanki majonezu 3-4 łyżki śmietany 2 łyżeczki musztardy posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kurki pokroić na mniejsze kawałki, cebulę posiekać a pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Doprawić do smaku solą. Sosem polać…