Składniki: 8 plastrów piersi kurczaka ½ kg pieczarek 3 cebule 1 por/ biała część/ 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 szklanka majonezu ½ kg żółtego sera Gouda sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku przeciąć na plastry. W naczyniu żaroodpornym natłuszczonym ułożyć plastry piersi. Warzywa umyć, obrać,…
Tag: kurczaki
Listy
Pierś z kurczaka z pomidorem
by Monika Bieszczad • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry piersi z kurczaka 2 pomidory 4 plastry sera Gouda 2-3 łyżki oleju 2 cebule przyprawa do kebabu przyprawa typu Vegeta Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić olejem i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około30 minut. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry, pomidory umyć,…
Listy
Kurczak z rozmarynem
by Teresa Pieczara • • 0 Comments
Listy
Indyk na ostro z ziołami prowansalskimi
by Jadwiga Topór • • 0 Comments
Składniki: 1 duża pierś z indyka około 1 kg/ w jednym kawałku/ 7-8 ząbków czosnku sok z jednej cytryny 2-3 łyżki ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku ,skropić obficie sokiem z cytryny, czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z solą. Natrzeć mięso przygotowaną masą czosnkową i oprószyć ziołami…
Listy
Indyk z jabłkami
by Ewa Włosek • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z indyka 1 kg kwaśnych jabłek 1 szklanka bulionu warzywnego majeranek, sól, pieprz do smaku sok z cytryny oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Mięso z indyka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i natrzeć majerankiem, zawinąć w filię spożywczą i wstawić do lodówki na około 2 godziny.…