* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (porcja dla 4 osób) Flaki wołowe – 80 dkg Cebula (krojona w kostkę) – 1 duża Marchew julien – 15 dkg Seler julien – 1 szt. Por julien – 15 dkg Pomidor (krojony w kostkę) – 15 dkg Pomidor pelati – 15 dkg Bulion z kury – 1 litr…
Tag: kuchnie świata
Nie posortowane
Comber z sarny rolowany z kozim serem*
by marek • • 0 Comments
*Cykl – przepisy mistrzów.Składniki: Comber z sarny bez kości 600 g kozi ser 300 g tymianek 20 g cytryna 50 g żurawina do mięs 100 g chrzan 100 g pomarańcze 100 g dżem porzeczkowy 100 g wino czerwone wytrawne 100 g sól, pieprz biały mielony sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji Sposób przyrządzenia:…
Rosół
Rosół z kury
by Bahus • • 0 Comments
Dorsz
Dorsz w sosie teksańskim
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 600 g filetów z dorsza, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 125 ml śmietany, 200 ml sosu salsa, 5 łyżek startego sera (np. ementaleral), 1 pęczek koperku Sposób przyrządzenia: Filety opłukać pod bieżącą zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę pokroić w dużą kostkę i skropić sokiem z cytryny. Płaską…
Sałatki
Sałatka z brokułów, fety i migdałów
by aiorghe • • 0 Comments
Brokuły zblanszować. Wystudzić i przełożyć do miski. Dodać pokruszony ser feta i uprażone płatki migdałowe. Zrobić sos: 2 łyżki octu balsamicznego wymieszać z 1/2 soku z cytryny, roztartym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i filiżanką oliwy. Polać brokuły i odstawić na godzinę, aby przeszły aromatem sosu.