Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnie regionalne

Ryba zapiekana w porach.

Skład: 1/2 kg filetów z ryby 2 pory 5 łyżek śmietany koperek 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Pokrojone w talarki pory podsmażam na maśle, filety solę i pieprzę, układam w żaroodpornym naczyniu i okładam porami, wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika, śmietanę mieszam z chili pokrojonym…

Sałatka rybna.

Skład: 1/2 kg ryby cebula(biała lub czerwona) zioła( np. bazylia, szałwia ) ogórek kiszony lub konserwowy sól pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Ugotowaną rybę bez ości podzielić na małe kawałeczki (można całkiem rozgnieść) wymieszać z posiekaną drobno cebulą , ziołami, drobniutko pokrojonym ogórkiem , solą, pieprzem i ewentualnie sosem wochester. Schłodzić. Dać czas na "przegryzienie się"…

Zapiekanka ziemniaczana z rybą.

Skład: filet ryby o zwartych mięśniach małe ziemniaki 2 kolorowe papryki kukurydza konserwowa czosnek oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania: Wyszorowane pod bieżącą wodą ziemniaki gotujemy w mundurkach przez 10, 15 minut. Ziemniaki nie mogą być dogotowane. Oczyszczoną kolorową paprykę kroimy w drobną kostkę, podobnie żółty ser, dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy, przyprawiamy i skrapiamy…

Tilapia w kokosie.

Skład: filet z tilapii mąka wiórka kokosowe masło cytryna oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Mąkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i w tej mieszance obtoczyć kawałki ryby. Masło rozgrzać na patelni razem z oliwą i…