Sos. Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…
Tag: kuchnie regionalne
Jednogarnkowe
Solanka rosyjska.
by Bahus • • 2 komentarze
Składniki: 20 dag wieprzowiny, 10 dag gotowanej szynki, 3 parówki, 1 nerka wieprzowa, 2 cebule, 3 kiszone ogórki, 10 dag marynowanych kaparów, 5 zielonych marynowanych oliwek, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka masła, 100 ml śmietany, 1/2 cytryny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, 2 l…
Desery
Naleśniki z ciepłymi wiśniami
by Vjesja • • 0 Comments
Sałatki z kurczakiem
Sałatka curry z kurczakiem
by mudzia • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szt piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 strąk papryki żółtej (mały) 1 strąk papryki czerwonej (mały) 1 strąk papryki zielonej (maly) Sos jogurtowo-pomarańczowy 1 kubeczek jogurt naturalny 2-3 łyżki majonezu 1 szt pomarańczy 1 łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż należy ugotować z odrobiną soli…
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka i cebulek
by mudzia • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoik cebulki marynowane 100 g rodzynek 1 puszka kukurydzy majonez 2 łyżki musztardy Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, cebulki i kukurydzę odsączyć. Wymieszać, dodać rodzynki, musztardę i majonez. Ponownie wymieszać i odstawić na 30 minut. Sałatka nie wymaga przypraw. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)