Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia wędkarska

Chili

Skład: duża cebula papryka 120g pieczarek 2 ząbki czosnku wołowina bez kości kilka pomidorów 500g czerwonej fasoli z puszki sól, pieprz Cayenne, chili, pieprz czarny, reszta przypraw do smaku   Sposób wykonania: Dusimy na oleju cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki (około 120 g ) przekrojone na połówki i 2 posiekane…

Wino z pomaranczy

Skład: 6kg obranych bezpestkowych pomarańczy 6l wody 1,9kg cukru 3g pożywki Sposób wykonania: Pomarańcze zmiażdżyć, dodać 1/3 wrzącej wody, po ostudzeniu dodać zaczyn drożdży, po 1 dniu odcedzić, wygnieść, na miazgę nalać znowu 1/3 wody itd. Czynność powtórzyć jeszcze raz i w tej ostatniej wodzie rozpuścić na ciepło cukier, dodać do moszczu, dodać pożywki i…