Składniki:
- 1 szczupak
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 2 pomidory
- 6 ziemniaków
- zielona pietruszka
- sól pieprz
Skład: 2 jabłka 2 gruszki kilka węgierek sok z cytryny kiść winogron łyżka cukru pudru garść orzechów włoskich kieliszek białego wina deserowego Sposób przyrządzenia: Umyć owoce. Jabłka i gruszki obrać i potroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Śliwy pokroić w ćwiartki a winogrona w połówki. Wymieszać owoce z cukrem. Polać winem i posypać posiekanymi…
Skład: 6 pomidorów podłużnych oliwa sól 2 łyżki kaparów 1/2 łyżki miodu 1 łyżka octu balsamicznego 6 liści bazylii 2 ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć i pozbawić zielonych końcówek, pokroić na ćwiartki. Włożyć do naczynia żaroodpornego, lekko polać oliwą i posolić. Piec ok 20 min przykryte folią aluminiową w temp 150 stopni. Kapary, czosnek…
Skład: 2 banany cynamon 2 łyżki brązowego cukru masło 1/2 szklanki świeżego soku z pomarańczy 50ml rumu Sposób przyrządzenia: Masło rozpuścić na patelni. Dodawać cukier mieszając na małym ogniu, potem cynamon i banany pokrojone w ćwiartki. Jak całość zacznie skwierczeć wlać sok , zwiększć ogień, potem rum i podpalić. Gotowe gdy się wypali.
Skład: 1 główka sałaty lodowej 1 słoiczek susz. pomidorów 2 kule mozarelli 2 łyżki kaparów garść świeżej bazylii 1 łyżka octu balsamicznego 1 filiżanka sosu winegret tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Sałatę umyć, osączyć, porwać. pomidory osączyć i pokroić. Ser pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. posypać kaparami i posiekana bazylią. Polać sosem z octem. Posypać parmezanem..…