Skład: 40 dag mąki 2 dag drożdży olej szklanka mleka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego oregano sól 15 dag pieczarek lub leśnych grzybów 1 cebula 2 łyżki czarnych oliwek rozmaryn 1 łyżka ząbków marynowanego czosnku Sposób przyrządzenia: Do mąki dodać cukier, szczyptę soli, wkruszyć drożdże, dodać 3 łyżki oleju, wlać ciepłe mleko, zagnieść…
Tag: kuchnia myśliwska
Pierogi
Pierogi z mięsem kaczki*
by marek • • 0 Comments
Półmięsne
Pory zapiekane z pieczarkami i parówkami.
by Bahus • • 1 Comment
Skład: 2 pory, 20 dag pieczarek, 4 parówki, 4 łyżki oleju, 4 łyżki utartego żółtego sera, 1 jajko, 1/4 szklanki śmietany, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pory umyć, pokrajać w półplasłerki. Pieczarki umyć, obrać i też pokrajać w półplasłerki. Parówki obrać z osłonek i pokrajać w krążki. Ser zetrzeć na tarce. Rozdrobnione pory podsmażyć na rozgrzanym…
Wołowina
Gulasz wołowy po meksykańsku.
by Bahus • • 0 Comments
Skład: 1,2 kg wołowiny na gulasz w kawałkach 2,5 do 3 cm 2 łyżeczki oleju roślinnego 2 duże pokrojone w drobną kostkę cebule, 4 ząbki czosnku, zmiażdżone 1/2 l rosołu wołowego 1 szklanka łagodnego lub średnio pikantnego sosu chili 1 średnia cukinia pokrojona w cienkie plasterki 4 łyżeczki mąki kukurydzianej , rozpuszczonej w 1/4 szklanki…
Dorsz
Dorsz po prowansalsku.
by Bahus • • 0 Comments
Skład: 80 dag filetów z dorsza, sok z połowy cytryny, 4 łyżki mąki, 4 łyżki oliwy z oliwek, 4 szalotki 2 pomidory, 1 ząbek czosnku, 1 listek laurowy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 100 ml białego wina 20 g masa, sól i pieprz. Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i podzielić na 4 porcje. Skropić sokiem…