Składniki: 150 g makaronu z fasoli mung 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 450 g jagnięciny 2 ząbki czosnku 2 pory 3 łyżki sosu sojowego 250 ml bulionu z jagnięciny odrobina sosu chili paseczki czerwonego chilii Sposób wykonania; Makaron wrzucić do wrzątku i gotować 1 minutę po czym go odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie…
Tag: kuchnia chińska
Porady i Ciekawostki
Pudding ryżowy z miodem
by Joanna Głąb • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Banany w cieście
by Teresa Knapik • • 0 Comments
Składniki: 8 bananów 2 łyżeczki soku z cytryny 75 g mąki z proszkiem do pieczenia 75 g mąki ryżowej 1 łyżka mąki kukurydzianej ½ łyżeczki cynamonu 250 ml wody 4 łyżki brązowego cukru olej Sposób wykonania: Obrane banany pokroić na cząstki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie mąkę z proszkiem wymieszać z mąka ryżowa i…
Porady i Ciekawostki
Gruszki z zielem angielskim
by Grzesiek Białkowski • • 0 Comments
Składniki: 4 gruszki 300 ml soku z pomarańczy 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 60 g rodzynek 2 łyżki jasnego brązowego cukru starta skórka z pomarańczy Sposób wykonania: Gruszki obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Następnie przełożyć gruszki do rondelka. Dodać rodzynki, cukier, ziele angielskie oraz sok pomarańczowy. Całość podgrzewać na małym ogniu aż…
Porady i Ciekawostki
Smażona fasola szparagowa
by Mateusz Kołakowski • • 0 Comments
Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 czerwone chili 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych ½ łyżeczki mielonego anyżku 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki klarowanego miodu ½ łyżeczki oleju sezamowego Sposób wykonania: Fasolkę przekroić na połówki i wrzucić ją do woka z rozgrzanym olejem. Smażyć około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie…