Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnia chińska

Banany w cieście

Składniki: 8 bananów 2 łyżeczki soku z cytryny 75 g mąki z proszkiem do pieczenia 75 g mąki ryżowej 1 łyżka mąki kukurydzianej ½ łyżeczki cynamonu 250 ml wody 4 łyżki brązowego cukru olej Sposób wykonania: Obrane banany pokroić na cząstki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie mąkę z proszkiem wymieszać z mąka ryżowa i…

Gruszki z zielem angielskim

Składniki: 4 gruszki 300 ml soku z pomarańczy 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 60 g rodzynek 2 łyżki jasnego brązowego cukru starta skórka z pomarańczy Sposób wykonania: Gruszki obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Następnie przełożyć gruszki do rondelka. Dodać rodzynki, cukier, ziele angielskie oraz sok pomarańczowy. Całość podgrzewać na małym ogniu aż…

Smażona fasola szparagowa

Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 czerwone chili 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych ½ łyżeczki mielonego anyżku 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki klarowanego miodu ½ łyżeczki oleju sezamowego Sposób wykonania: Fasolkę przekroić na połówki i wrzucić ją do woka z rozgrzanym olejem. Smażyć około 1 minuty cały czas mieszając. Następnie…