Składniki:
- schłodzone kruche ciasto
- masło
- 1 ½ szkl. mleka
- 2 łyżki budyniu śmietanowego
- łyżka masła
- 2 żółtka
- 4 gruszki
- sok z cytryny
- kieliszek koniaku
- 300 g serka homogenizowanego
- łyżeczka cukru waniliowego
- szczypta cynamonu
Składniki: mąka 60 dag cukier 20 dag masło 40 dag Sposób przyrządzenia: Na stolnicę należy przełożyć masło, zasypać je białym cukrem i dokładnie wymieszać ze sobą do momentu połączenia się masła z cukrem. Do masy należy dodać mąkę, wszystko dokładnie wymieszać i wyrabiać do uzyskania jednolitego ciasta. Po zagnieceniu ciasto należy owinąć w folię i…
Składniki: 20 pałeczek z kruchego ciasta lub grubych paluszków 20 plasterków szynki Parmeńskiej lub wędzonej Dip: 20 dkg posiekanej marynowanej papryki 1 szklanka żurawin 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 2/3 szklanki tartego sera parmezan Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki kipu wymieszać i zmiksować. Pałeczki lub paluszki owinąć plasterkami szynki. Podawać razem z przygotowanym dipem. Polecam, pychota.
Skład: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 2 szklanki maki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrobić wyrobnic i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180 stopniach.