Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kremy

Krem Russel

Składniki: 1 kostka margaryny lub masła 200 g 2 jajka 4 łyżki stołowe cukru kryształu odrobiona aromatu śmietankowego Sposób przyrządzenia: Wsypujemy cukier do miski (metalowej) dodajemy całe jajka, ciągle mieszając podgrzewamy do temperatury około 35 °C, np. na palniku, lub na parze. Następnie ubijamy jajka na puszystą masę, dodajemy miękką margarynę lub masło. Na samym…

Krem kawowy w czekoladowych kubeczkach

Składniki(na 8 sztuk): 20 dag deserowej czekolady 4 żółtka 5 łyżek cukru 5 łyżek mocnego naparu kawy 2 łyżki rumu szklanka bitej śmietany 8 czekoladowych ziarenek kawy łyżeczka żelatyny Instant Sposób przygotowania: 1. połam czekolade na małe kawałki, włóż do miski i postaw ją na rondlu z gorącą wodą. Podgrzewaj na parze, aż czekolada sie…