Składniki:
- 1 puszka mleka skondensowanego
- 1/2 szkl. kremówki
- 1 puszka brzoskwiń
- 4 żółtka
- opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 szkl. cukru pudru
Składniki: kremówka 150 ml mieszane zioła 10 dag jogurt naturalny 150 ml sok z cytryny 1/2 sztuki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Śmietanę należy dokładnie wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać drobno posiekane zioła i wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Sos należy podawać do sałatek z sałatą zieloną…
Cykl – przepisy mistrzówSkładniki: (15 porcji) I. 2 blaty francuskie II. krem waniliowy III. owoce leśne w wódce IV. sos z owoców leśnych V. kuwertura czekoladowa VI. świeża mięta Krem waniliowy – 2,7kg Bita śmietana – 1 l Mleko – 1 l Krem patisjer – 0,5 kg Adwokat – 200 ml Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie…