Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 15 dkg żółtego sera Gouda 3 jajka 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować ostudzić, obrać i pokroić w półkrążki. Rzodkiewki umyć, oczyścić , opłukać i pokroić w krążki. Ser pokroić w cienkie słupki. Wszystkie składniki…
Tag: krakersy
Listy
Pasta z gotowanego drobiowego mięsa i jajek Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg gotowanego mięsa / pierś z kurczaka / 2 jajka 2 łyżeczki oleju sojowego 1 średnia cebula 2 łyżeczki masła sól, papryka mielona słodka, pieprz do smaku cukier Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, obrać i wraz z gotowanym mięsem drobiowym drobniutko posiekać. Cebulę obrać, drobniutko posiekać i lekko osolić. Masło rozetrzeć z…
Listy
Pasta z żółtego i białego sera Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 10 dkg białego sera 10 dkg żółtego sera 2 łyżki oleju sojowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 2 łyżeczki keczupu Sposób przyrządzenia: Biały ser i żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać olej i posiekaną zieloną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Jedną połowę masy wymieszać z keczupem, dla uzyskania…
Listy
Pasta z jajek i białego sera z koperkiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg białego sera 2-3 jajka 2 łyżeczki oleju sojowego sól, pieprz do smaku pęczek zielonego posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, oddzielić białka od żółtek. Białka posiekać drobniutko, żółtka utrzeć z masłem i olejem. Ser rozetrzeć , połączyć z białkiem, żółtkiem i posiekanym zielonym koperkiem. Doprawić do smaku solą pieprzem i…
Listy
Pasta z topionego sera z mortadelą Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 1 topiony serek 10 dkg mortadeli 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki oleju sojowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pęczek posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Masło rozetrzeć z olejem, dodać topiony serek, posiekaną drobniutko mortadelę i wszystko utrzeć na jednolitą masę. Pastę doprawić do smaku koncentratem pomidorowym i posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.