Składniki: 1 kg kożlaków 10 dag soli Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić i osuszyć. Następnie pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą. Odstawić na bok na 24 godziny. Po tym czasie odsączyć z nadmiaru puszczonego soku i przełożyć grzyby do słoików. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 30 minut. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Natomiast przed…
Tag: koźlaki
Wędliny
Salceson z grzybami
by Matylda • • 0 Comments
Składniki: 20 dag grzybów: prawdziwki, koźlaki, kurki, boczniaki, pieczarki 2 cebule 6 jajek 3 łyżki oleju sol pieprz kminek tarta bułka Sposób wykonania: Grzyby oczyścić po czym zalać wodą i chwilę gotować po czym odcedzić i pokroić. Następnie posiekać cebulę i poddusić ją razem z grzybami. W między czasie 4 jajka ugotować na twardo, wówczas…