Składniki: 20 dkg bryndzy 1 cebula 3 korniszony 1 łyżka śmietany sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać, korniszony posiekać w drobną kosteczkę. Bryndzę dokładnie rozetrzeć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z białym pieczywem.
Tag: korniszony
Listy
Potrawka z kurczaka Edyty
by Edyta Wrochna • • 0 Comments
Składniki: podwójna pierś z kurczaka słoik korniszonów 2 kolorowe papryki 2-3 średnie cebule puszka kukurydzy olej,pieprz,wegeta,papryka ostra i słodka sos chilli,koncentrat pomidorowy Sposób wykonania: Pierś pokroić na kawałki 1,5 cm i dusić na oleju, dodać pokrojone w kostkę korniszony, świeżą paprykę i cebulę, zalać wodą tak żeby wszystko było zakryte, dodać kukurydzę, doprawić pieprzem,…
Listy
Marynowane śledziki z grzybkiem
by Celina Noszczyk • • 0 Comments
Listy
Korniszony w majonezie
by Kamila Brzoskowska • • 0 Comments
Sosy
Sos z korniszonów i kaparów
by Magda Durska • • 0 Comments
Składniki: 10 dag korniszonów 1 cebula 8 kaparów pęczek natki pietruszki trochę szczypiorku kilka listków estragonu 6 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Korniszony i cebulę zetrzeć na tarce po czym dodać posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek i listki estragonu. Następnie kapary rozetrzeć z oliwą i dodać do reszty składników. Całość dokładnie wymieszać i…