Składniki: 15 dag serka topionego 7 dag mielonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Do serka topionego dodać zmielone orzechy i całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe pulpeciki, które obtoczyć w drobno posiekanych ziołach.
Tag: koperek
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej z groszkiem i ogórkiem
by Celina • • 0 Comments
Składniki: ½ kapusty pekińskiej 1 puszka groszku konserwowego szczypior z cebulki dymki 2 ogórki kwaszone 1 łyżka posiekanego koperku 2 plastry żółtego sera 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę pekińską poszatkować, ogórki i ser pokroić w kostkę a szczypior i koperek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać jeszcze groszek odsączony z zalewy oraz…
Listy
Kulki serowe z orzechami włoskimi
by Kazimierz • • 0 Comments
Składniki: 15 dag serka topionego 7 dag mielonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Posiekane zioła dodać do serka topionego. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w mielonych orzechach.
Listy
Krewetki z awokado
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 1 op krewetek 1 awokado 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Obrane awokado pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Dodać odsączone z zalewy krewetki oraz posiekany koperek. Następnie posiekany czosnek wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą oraz…
Listy
Łosoś z kozim serem
by Adam • • 0 Comments
Składniki: kilka plastrów łososia serek kozi 1 gałązka koperku 1 cytryna Sposób wykonania: Ser kozi pokroić w plastry, które owinąć plasterkami wędzonego łososia. Małe roladki udekorować na półmisku. Udekorować plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku.