Składniki: 1 pojemnik 30% śmietany 2 łyżki ketchupu pomidorowego 2 łyżki białego wina 1 łyżka winiaku ½ łyżeczki startego chrzanu świeże zioła sól pieprz Sposób wykonania: Do śmietany dodać wino, ketchup, chrzan oraz winiak. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze posiekane zioła. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: ketchup
Marynaty
Glazura pomidorowa
by Dagmara Styczeń • • 0 Comments
Sosy
Ostry sos do sałatek
by Gabrysia Gałkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. ketchupu ½ szkl. octu winnego ½ szkl. białego wytrawnego wina 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka musztardy sól Sposób wykonania: Połączyć ketchup z winem, octem praz musztardą. Pod koniec cały czas mieszając powoli dolewać oliwę. Doprawić do smaku solą oraz cukrem pudrem.
Dipy
Dip pikantny Anny
by Monika Walczuk • • 0 Comments
Składniki: 25 dag jogurtu ½ szkl. ketchupu 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól cukier Sposób wykonania: Do jogurtu dodać ketchup, chrzan oraz szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dipy
Dip z ogórkiem
by Dominika Kocot • • 0 Comments
Składniki: 1 ogórek konserwowy 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól Sposób wykonania: Majonez wymieszać z musztardą oraz ketchupem. Następnie dodać pokrojony w kosteczkę ogórek oraz rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.