Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Sos: ¾ szklanki dobrego kefiru ¾ szklanki śmietany kremowej 1 łyżka likieru miodowego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Pstrąga dokładnie umyć, zwłaszcza jamę brzuszną, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i masło, smażyć na nim pstrągi aż skóra stanie się chrupiąca. Pozostałe…
Tag: kefir
Listy
Koktajl z kefiru z czarnymi jagodami
by Kornelia Krzymowska • • 0 Comments
Składniki: 600 ml kefiru 600 g czarnych jagód cukier waniliowy cukier Sposób wykonania: Oczyszczone jagody zalać kefirem. Całość dokładni zmiksować na jednolity koktajl. Na koniec doprawić go do smaku cukrem i cukrem waniliowym.
Listy
Koktajl z kefiru z porzeczkami
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki jogurtu 2 łyżki twarożku śmietankowego 1 szklanka czerwonych porzeczek cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Owoce oczyścić, umyć. Kefir, ser i owoce zmiksować, posłodzić do smaku, podawać schłodzone.
Listy
Mleczna galaretka z miodem
by Krystyna Fedorczyk • • 0 Comments
Składniki: 400 ml kefiru łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnego mleka 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę zalać mlekiem a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie kefir, sok z cytryny i miód ubić razem pod koniec dodając żelatynę. Gdy składniki się połączą przelać do pucharków. Wstawić do lodówki na…
Listy
Malinowy deser z mlecznym kremie
by Agata Łobacz • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. malin 400 ml kefiru łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnego mleka 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny ½ szkl. malin listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę zalać mlekiem a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie kefir, sok z cytryny i miód ubić razem pod koniec dodając żelatynę. Gdy składniki się połączą, zalać…