
Składniki:
- 50 dag białej kapusty
- 25 dag czerwonej kapusty
- spora cebula
- 5 dag kukurydzy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Składniki: 30 dag kwaszonej kapusty łyżka ostrego chrzanu łyżka śmietany cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a chrzan zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i cukier. Całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 1/2 główki białej kapusty 2-3 pomidory 2 jajka na twardo koperek majonez śmietana sól, cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidora pokroić na cząstki a jajka w kostkę. Razem wymieszać i polać majonezem wymieszanym ze śmietaną. Całość doprawić do smaku solą oraz cukrem i posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 1/4 główki białej kapusty pęczek rzodkiewki 1/2 strąka czerwonej papryki szczypiorek kilka łyżek jogurtu naturalnego sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, rzodkiewki pokroić w plasterki, paprykę w paski a szczypiorek posiekać. Wszytskie składniki wymieszać ze sobą. Polać jogurtem i doprawić do smaku solą.
Składniki: 1/4 główki kapusty 2 winne jabłka mała cebula odrobina cukru pudru 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka obrać w kostkę a cebulę posiekać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i skropić olejem.