Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta

Łazanki z kapustą i kminkiem

Składniki łazanki 1 kg kapusty 2 cebule 3 łyżki masła pół łyżeczki kminku pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać woda i ugotować. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do odcedzonej kapusty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu jeszcze przez około 20…

Czerwona kapusta z winogronami

Składniki główka czerwonej kapusty 20 dag zielonych winogron bezpestkowych 2 dag mąki 3 dag masła roślinnego czerwone wytrawne wino sok z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić do garnka z połową rozgrzanego masła. Podlać całość jeszcze winem i dusić na małym ogniu dość często mieszając. Na reszcie masła przesmażyć mąkę…

Sałatka z ziemniaków z grzybami

Składniki: 50 dag ziemniaków 15 dag marynowanych grzybów 20 dag kapusty pekiśńkiej 3 ogórki kisozne 2 cebule 3 łyżki majonezu łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki ugotować po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie grzyby odsączyć z zalewy i przekroić na połówki lub pozostawić w całości. Kapustę poszatkować, ogórki na plasterki a…

Sałatka z pekińskiej z papryką

Składniki: główka kapusty pekińśkiej ogórek 2 strąki papryki konserwowej czerwona cebula ugotowana pierś z kurczaka 4 łyżki oleju łyżka musztardy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ogórka obrać i pokroić na plasterki a paprykę w paski. Następnie cebulę pokroić w krążki a pierś z kurczaka w kostkę. Wszytskie skałdniki wymieszać ze sobą. Następnie olej…

Zupa z kapusty z parówką

Składniki: 6 szkl bulionu 5 parówek 600 g kapusty pekińskiej 2 marchewki pietruszka 4 ziemniaki seler natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania; Wywar doprowadzić do wrzenia. W między czasie warzywa obrać i pokroić po czym wrzucić do gotującego się wywaru. Po około 10 minutach wrzucić parówki pokrojone na plasterki. Gotować jeszcze 10 minut. Na koniec…