Składniki: 40 dag cukrowej kapusty sok z ogórków ogórki kiszone oliwa sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym skropić ją sokiem z ogórków. Dodać do niej ogórki pokojone w kostkę. Skropić całość oliwą i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Tag: kapusta cukrowa
Surówki
Surówka z kapusty cukrowej
by Mira Piątek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kapusty cukrowej sól 3-4 łyżki oleju sok z kwaszonych ogórków cukier natka pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę poszatkować po czym oprószyć solą. Odstawić na chwilę by zmiękła, wówczas skropić ja sokiem z buraków wymieszanym z cukrem oraz polać olejem. Przełożyć do salaterki, posypać szczypiorkiem i udekorować natką pietruszki