Składniki: 1 duży topiony serek gouda 5 dkg żółtego sera gouda 2 jajka pęczek szczypiorku 2 łyżeczki oleju sojowego 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać serek topiony i śmietanę, dokładnie wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać, oddzielić białka od żółtek, białko drobno posiekać, dodać do sera, żółtka…
Tag: kanapki
Listy
Pasta z wędzonej ryby z twarogiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg wędzonego dorsza 1 łyżka oleju sojowego 1 ½ łyżki śmietanki sól, bazylia, posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę oczyścić z ości i skóry, dodać olej sojowy i rozetrzeć. Ser przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, dodać do ryby, masę dokładnie wymieszać z dodatkiem przypraw i posiekaną zieloną natką …
Listy
Pasta ze śledziem i twarogiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg filetów śledziowych 2 łyżki oleju sojowego pęczek szczypiorku Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe namoczyć, osączyć, drobno posiekać, dodać olej i ucierać. Ser przetrzeć przez sito, dodać do śledzi, masę dokładnie wymieszać, dodać drobno posiekany szczypiorek. Podawać z białym pieczywem.
Listy
Pasta owocowa z serem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg chudego twarogu 1 jabłko 2 łyżeczki cukru 3-4 łyżki mleka szczypta cynamonu Sposób przyrządzenia: Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z roztartym serem . Pastę doprawić do smaku cukrem i szczyptą cynamonu, wymieszać z mlekiem. Podawać z białym pieczywem.
Listy
Masło z sardynkami do pieczywa
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg masła 25 dkg sardynek z oliwy ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Sardynki osączyć na sicie z oliwy i oczyścić z ości, dokładnie zmiksować w miseczce. Dodać masło i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Podawać z białym pieczywem lub krakersami, posypać posiekaną zielona natką pietruszki.