Składniki: 1 biała czekolada 2 paczki herbatników 5 łyżek mleka 2 łyżki pokrojonych orzechów 2 łyżki pokrojonych rodzynek łyżka kakao łyżka kokosu łyżka pokruszonych biszkoptów Sposób wykonania: Mleko podgrzać po czym rozpuścić w nim czekoladę, wówczas dodać pokruszone herbatniki, orzechy oraz rodzynki. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować kulki. Połowę kulek obtoczyć w kakao…
Tag: kakao
Przekąski
Kulki z płatków kukurydzianych
by Julia Gorgoń • • 0 Comments
Ciasta
Placek marmurkowy
by Jan Politowski • • 0 Comments
Składniki: 1 ¾ szklanki cukru pudru 1 ¾ szklanki mąki kostka masła proszek do pieczenia 2 łyżki kakao 1-2 łyżki mleka cukier waniliowy tłuszcz i tarta bułka do foremki Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć z cukrem waniliowym, następnie dodać po łyżce cukier puder i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę z białek,…
Ciasta
Ciasto Eweliny
by Teresa Biedroń • • 0 Comments
Składniki: 3 szkl. mąki kostka margaryny kisiel 4 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 słoiki powideł śliwkowych 1 szkl. cukru kakao Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, 3 łyżki cukru oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wyrobić i podzielić na 2 części. Jedną częścią wylepić do…
Ciasta
Torcik kawowy
by Marta Serwatka • • 0 Comments
Składniki: 4 paczki słodkich herbatników ½ szkl. cukru 3 żółtka 1 kostka margaryny 6 łyżek kakao 2 łyżki startej czekolady 2 łyżki posiekanych orzechów Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru do białości, wówczas dodać pokruszone herbatniki. Następnie margarynę rozetrzeć z kakao i dodać do żółtek. Całość dokładnie wymieszać Z powstałej masy na desce do…