Składniki:
- 3 ogórki
- ½ l jogurtu naturalnego
- 1/2l kefiru
- pęczek koperku
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki: 200 g cebuli łyżka oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny sól 2/3 szkl jogurtu szczypiorek Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krązki. Następnie jogurt wymieszać z oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smku solą i polać krążki cebuli. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Składniki: 1 litr naturalnego jogurtu 1/4 kg świeżych długich ogórków 4 – 5 ząbków czosnku 1/2 wiązki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Ogórki obrać i pokroić w grube plasterki. Następnie czosnek i natkę pietruszki posiekać i dodać do ogórków. Następnie jogurt wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą i polać sałatkę.
Składniki: 2 główki sałaty 10 czarnych oliwek 1 jajko ugotowane na twardo 250 ml jogurtu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Wrzucić do niej oliwki oraz dodać jajka pokrojone na cząstki. Całość polać jogurtem wymieszany z olejem. Doprawić do smaku solą. Na koniec posypać posiekaną…
Składniki: 320 g sałaty 360 g długich ogórków 80 g rzodkiewki 120 g jogurtu naturalnego 40 g oleju czosnek koperek sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Obrane ogórki pokroić na plasterki a rzodkiewki w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą oraz posiekanym czosnkiem. Sosem…