Składniki:
- 2 owoce awokado
- 1 l jogurtu
- 1 ząbek czosnku
- 1 ogórek
- 2 łyżki soku z cytryny
- kilka gałązek koperku
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: 350 ml soku marchwiowego 1 pomarańcza 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny 200 g jogurtu Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok i wmieszać go z sokiem marchwiowym i jogurtem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
Składniki 1 kg brokułów pęczek natki pietruszki pojemniczek śmietany cukier sól pieprz Sposób wykonania: Brokuły przełożyć do garnka i zalać je 2,5 l wody. Wrzucić jeszcze łyżeczkę cukru i gotować do miękkości. Po około 5 minutach dodać jeszcze sól do smaku. Gdy będą miękkie odcedzić i pokroić na duże kawałki. Następnie śmietanę doprawić do smaku…
Składniki: pęczek rzodkiewek ½ l jogurtu naturalnego 1/2l kefiru pęczek koperku 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Zalać je jogurtem oraz kefirem. Dodać jeszcze posiekany czosnek i koperek. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.