Składniki:
- ½ kg truskawek, oczyszczonych i przekrojonych na pół
- 330 ml jogurtu waniliowego
- 2 łyżki stołowe miodu
- 3 kawałki lodu
Składniki: 750 g malin 2 banany 500 g jogurtu naturalnego 4 łyżki miodu kruszony lód Sposób wykonani: Maliny oraz obrane banany zmiksować razem z jogurtem oraz miodem. Przelać do szklanki i wrzucić pokruszony lód.
Składniki: 1 kg melona 160 g truskawek 4 gałązki mięty 500 g jogurtu naturalnego 4 łyżki miodu kostki lodu Sposób wykonania; Miąższ melona i truskawki zmiksować razem z jogurtem i miodem. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Udekorować listkami mięty.
Składniki: 1 pomarańcza 100 g brzoskwiń 3 jajka 4 łyżki cukru 500 ml jogurtu woda mineralna Sposób wykonania: Obraną pomarańczę i brzoskwinie zmiksować ze sobą. Następnie dodać jogurt, jajka oraz cukier. Dokładnie wymieszać i uzupełnić woda mineralną.