Składniki: 6 łyżeczek musztardy 6 łyżeczek miodu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 żółtka 4 łyżki koperku sól pieprz Sposób wykonania; Do żółtek dodać musztardę, miód oraz jogurt. Całość dokładnie utrzeć na jednolity sos. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek, połączyć.
Tag: jogurt
Porady i Ciekawostki
Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem
by Katarzyna Doman • • 0 Comments
Składniki: 4 czerwone cebule 2 jabłka 2 łyżki posiekanej zieleniny 1 szkl jogurtu naturalnego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Następnie czerwoną cebulę pokroić w piórka i dodać do jabłka. Natomiast jogurt doprawić do smaku…