Składniki: 40 dag jeżyn 10 dag posiekanych orzechów sos: 2 żółtka 1 /2 szklanki cukru 1 /2 szklanki białego wina skórka z cytryny Sposób wykonania: Jeżyny przesypać do salaterki i posypać posiekanymi orzechami. Następnie żółtka utrzeć z cukrem po czym dodać wino i skórkę z cytryny. Sosem polać owoce.
Tag: jeżyny
Listy
Surówka z jeżyn
by Agata Kapica • • 0 Comments
Składniki: 40 dag jeżyn 1/2 szklanki cukru pudru Sposób wykonania: Jeżyny oczyścić i przesypać do salaterki. Następnie posypać cukrem pudrem.
Listy
Koktajl jeżynowy
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Budyniowy krem z jeżynami i sokiem
by Karol Obrycki • • 0 Comments
Składniki: op. budyniu waniliowego 1 ½ szkl mleka 3 łyżki cukru łyżka masła 2 łyżki śmietanki 2 szkl. jeżyn 20 biszkoptów 4 łyżki gęstego soku Sposób wykonania: 1 szklankę mleka razem z masłem i cukrem doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń rozprowadzony w reszcie mleka. Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze około 2 minut.…
Listy
Jeżyny na budyniowym kremie
by Łucja Forma • • 0 Comments
Składniki: biszkopty łyżeczka skórki z cytryny 2 łyżki cukru pudru 2 op. budyniu waniliowego 4 szkl. mleka łyżka masła 4 łyżki cukru jeżyny 50 g rumu cukier puder do posypania łyżka masła do formy Sposób wykonania: Biszkopty ułożyć na dnie formy wysmarowanej masłem. Posypać je cukrem pudrem i skórką z cytryny. Następnie 3 ½ szkl.…