Składniki: 1 kg jagód i jeżyn 1 kg cukru żelującego 1 cytryna 2 łyżki rumu garść pokruszonych orzechów włoskich Sposób wykonania: Owoce zasypać cukrem i odstawić na noc. Następnego dnia smażyć na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodać rum, orzechy oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i przełożyć do słoika. Szczelnie zakręcić…
Tag: jeżyny
Listy
Sok jeżynowy limonką
by Natasza Urbanik • • 0 Comments
Składniki: 500 g jeżyn 500 g jagód 500 g truskawek bez szypułek 1 obrana limonka Sposób wykonania: Jeżyny, jagody i truskawki zmiksować ze sobą. Dodać sok z limonki i dokładnie wymieszać.
Listy
Sok jeżynowy z gruszką
by Wanda Kotowicz • • 0 Comments
Składniki: 250 g jeżyn 2 obrane grejpfruty 3 dojrzałe gruszki Sposób wykonania: Jeżyny, obrane gruszki i grejpfruty dokładnie ze sobą zmiksować ze sobą. Sok przelać do szklanki.
Listy
Jeżynowy koktajl
by Paweł Osiecki • • 0 Comments
Listy
Jeżyny pod pianką
by Joanna Pierzchała • • 0 Comments
Składniki: 40 dag jeżyn 4 białka 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania: Jeżyny przełożyć do salaterki. Białka ubić z cukrem pudrem i polać owoce.