Składniki: 6 ugotowanych ziemniaków 6 ugotowanych jajek 5 kiszonych ogórków 2 ogórki konserwowe 1 por biała część 1 jabłko ½ ugotowanego selera 1 ugotowana marchewka 3-4 płaty śledzia 1 cebulka pęczek zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku cytryna Sos: słoiczek majonezu 2 łyżeczki musztardy pęczek posiekanego koperku sól, ½ łyżeczki przyprawy maggi Sposób przyrządzenia: Składniki…
Tag: jarzyny
Zupy
Zupa cytrynowa
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Zupa Gulaszowa
Zupa gulaszowa
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg wieprzowiny 3-4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora ½ strąka żółtej papryki ½ strąka czerwonej papryki ząbek czosnku 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól , pieprz, liść laurowy Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa pokroić na różne kawałki, wieprzowinę pokroić w kosteczkę. W garnku rozgrzać olej.…
Sałatki
Kolorowa wegetariańska sałatka
by Ula Węglarz • • 0 Comments
Składniki: 3 obrane, pokrojone w pół plastry buraki ćwikłowe sok z 6 pomarańczy 20 dkg listków szpinaku bez ogonków 1 pęczek rukoli 2 pokrojone w plastry ogórki Sposób przyrządzenia: Buraki zalać sokiem pomarańczowym, odstawić na minimum 60 minut. Buraki i pozostałe składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, zrosić sokiem pomarańczowym.
Warzywa
Pita wegetariańska
by Ela Górczyńska • • 0 Comments
Składniki: 1 pokrojona w plastry cebula 1 duża, starta na grubej tarce marchew kilka liści kapusty lub sałaty rzymskiej 20 dkg fasolki szparagowej posiekany koper 1 pokrojony w plastry pomidor oliwa majonez Sposób przyrządzenia: Cebulę, marchew i kapustę obsmażyć na oliwie, przyprawić. Fasolkę gotować w osolonej wodzie 5 minut. Pitę naciąć, napełnić wcześniej przygotowanymi składnikami,…