Skład: 500 g bobu lub groszku 1 posiekana cebula 1 jajko 2 łyżki masła 2 łyżki pokrojonego koperku 50 g suszonych grzybów 2 łyżki tartej bułki 1 cytryna 200 ml śmietany sól, pieprz, mąka, jajko, tarta bułka do panierowania, tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Grzyby umyć i ugotować. Wywar przecedzić. Ugotować bób, zdjąć skórkę i…
Tag: jarskie
Brukselka
Brukselka duszona w śmietanie
by Olusia • • 3 komentarze
Skład: 800 g brukselki 200 ml śmietany 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 2 suszone grzyby cukier sól pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby umyć, ugotować i drobno posiekać. Wywar przecedzić. Brukselkę obrać ze zwiędłych listków, opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, dodać sól, szczyptę cukru i gotować bez przykrycia przez 10 minut. Cebulę obrać,…