Składniki: 4 jajka 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ja z ognia i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można zagęścić bułką tartą.
Tag: jajko
Listy
Kulki z sera z papryką
by Ewelina Gorgoń • • 0 Comments
Składniki: 5 dag sera żółtego 15 dag sera białego 1 łyżka gęstego jogurtu garść orzechów pistacjowych 2 łyżki suszone papryki Sposób wykonania: Ser twarogowy rozetrzeć widelcem a żółty ser zetrzeć na tarce i razem wymieszać. Dodać jeszcze jogurt i doprawić do smaku solą. Dokładnie wymieszać aby powstała gładka masa. Następnie uformować z niej małe kuleczki.…
Listy
Pasta jajeczna Zygmunta
by Zygmunt Kiedrowski • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo w wodzie ze szczyptą soli. Następnie je odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek również posiekać i dodać do jajek. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Rzodkiewki z rukolą
by Weronika Bajka • • 0 Comments
Składniki: 1 op rukoli 2 plastry szynki 1 pęczek rzodkiewek 1 jajko 2 łyżki oliw 1 łyżka octu ziołowego sól pieprz Sposób wykonania; Rukolę porwać na mniejsze kawałki. Następnie szynkę pokroić w paski a rzodkiewki w plasterki. Ocet wymieszać z oliwą, solą oraz pieprzem i polać sałatkę. Całość dokładnie wymieszać. Natomiast jajko ugotować na twardo…
Listy
Pasta jajeczno-pomidorowa na chlebek
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka na twardo 2 pomidory puszka ansjovis 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu chili ½ szkl majonezu Sposób wykonania; Jajka ugotowane na twardo, obrać i posiekać w kostkę. Pomidory, ansjovis i szczypiorek posiekać. Dodać jeszcze majonez oraz chili do smaku. Całość dokładnie wymieszać.