Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajko

Barszcz z jajem

Składniki: 4 szklanki wywaru z warzyw 40 dag buraków ćwikłowych szklanka kwasu burakowego 2 grzybki sól cebula ząbek czosnku 2jajka Sposób wykonania: Gotując wywar z warzyw wrzucić do niego również grzybki. W miedzy czasie buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić, obrać, pokroić i dodać do wywaru razem z kwasem burakowym. Pogotować 15 minut.…

Sałatka z sałaty i jajka w sosie

Składniki: 2 główki sałaty łyżeczka cukru łyżka octu 6-procentowego 0,5 szklanki śmietany koperek 2 jajka Sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie ocet wymieszać ze śmietaną, cukrem, solą oraz posiekanym koperkiem,. Sosem polać sałatkę a na wierzch ułożyć kawałki ugotowanego jajka.