Składniki:
- 8 jajek
- 10 dag boczku
- 1 cebula
- ½ szkl. mleka
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
- garść posiekanej zieleniny
Składniki: 8 jajek 25 dag śmietany 5 dag masła sól Sposób przyrządzenia: Surowe żółtka starannie wymieszać ze śmietaną, posolić i połączyć z pianą ubitą z białek. Otrzymaną masę wlać na patelnię posmarowaną tłuszczem i zapiec w piekarniku. Podać udekorowaną gałązkami pietruszki. Jajecznicę sporządzić bezpośrednio przed podaniem. Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Barbara…
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Jajka umyć, wybić do garnuszka. Na patelni rozgrzać masło, wlać jaja, posolić, posypać tartym serem i wstawić do piekarnika. Gotową jajecznicę posypać drobno pokrojoną natką pietruszki. Jajecznicę taką robiła moja Mama i bardzo mi ona w jej wykonaniu smakowała…
Przepis nadesłany na Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Barbara Kliza