Składniki:
- op. galaretki wiśniowej
- 1 szkl. czerwonego deserowego wina
- 1 szkl. wody
- łyżka cukru
- 6 łyżek jagód
- 6 gałek lodów
Składniki: 2 szkl. kaszy manny ugotowanej na mleku 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego leśne jagody sok z leśnych malin Sposób wykonania: Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Natomiast żółtka utrzeć razem z cukrem. Następnie kaszę zmiksować dodając żółtka oraz cukier waniliowy. Na koniec dodać białka i delikatnie…
Składniki: 1 szkl. owoców; jagody, maliny, truskawki 1 szkl. płatków migdałowych 400 ml jogurtu 3 łyżki płynnego miodu kilka kropel soku z limonki Sposób wykonania: Oczyszczone owoce przełożyć do pucharków. Następnie jogurt zmiksować razem z sokiem z limonki i miodem po czym polać nim owoce. Natomiast migdały pokroić i uprażyć na suchej patelni i posypać…
Składniki: 1 op. budyniu cytrynowego 2 łyżki cukru łyżka masła 2 szkl. mleka 6 łyżeczek jeżyn smażonych w cukrze 6 łyżeczek jagód 6 gałek lodów śmietankowych rurki waflowe listki melisy Sposób wykonania: ½ szkl. mleka, masło oraz cukier doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, wówczas dodać rozpuszczony w pozostałym mleku budyń. Trzymać jeszcze na małym…
Składniki: 4 jajka 2 łyżki wody gazowanej 2 szklanki jagód /mogą być mrożonki/ cukier waniliowy sól 2 łyżki koniaku Sposób przyrządzenia: Jagody posypać cukrem waniliowym, skropić Brendy i schłodzić w lodówce około 30 minut. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywna pianę. Żółtka utrzeć z odrobiną soli i wodą gazowaną. Dodać pianę i delikatnie…