Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyniowy krem z lodami

Składniki:

  • 1 op. budyniu cytrynowego
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 2 szkl. mleka
  • 6 łyżeczek jeżyn smażonych w cukrze
  • 6 łyżeczek jagód
  • 6 gałek lodów  śmietankowych
  • rurki waflowe
  • listki melisy

Sposób wykonania:

  1. ½ szkl. mleka, masło oraz cukier doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, wówczas dodać rozpuszczony w pozostałym mleku budyń.
    Trzymać jeszcze na małym ogniu około2  minut po czym jeszcze raz wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
    Gdy ostygnie zmiksować go aby stał się pulchny.
    Na dnie pucharków rozłożyć jeżyny i przykryć je budyniem.
    Posypać jagodami i położyć jeszcze po gałce lodów.
    Na koniec wbić waflowe rurki i udekorować listkami melisy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *