Składniki: 2 łyżki przetarty jagód cukier 100 g soku z jagód kieliszek likieru jagodowego Sposób wykonania: Jagody utrzeć razem z likierem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku cukrem.
Tag: jagody
Listy
Ciasto biszkoptowe z jagodami
by Konrad Czubacki • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka kostka masła 1 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok z ½ cytryny kilka łyżek konfitur z jagód 0,5 l śmietanki kremówki op. cukru waniliowego jagody tłuszcz do formy tarta bułka do formy Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru po czym wylać na nią…
Listy
Jogurtowy napój z płatkami migdałowymi
by Marlena Wierzchoń • • 0 Comments
Składniki: 300 ml kubka naturalnego jogurtu 1 łyżeczka cukru 1 ¼ kubka wody 2 łyżki przecieru z jagód 1 łyżeczka płatków migdałowych Sposób wykonania: Jogurt ubić trzepaczką aby stał się uszyty, wówczas dodać cukier. Nie przerywając ubijania wlewać stopniowo wodę oraz przecier owocowy. Ubijać jeszcze 2 minuty i przelać do szklanek. Przed podaniem posypać płatkami…
Listy
Koktajl z kefiru z czarnymi jagodami
by Kornelia Krzymowska • • 0 Comments
Składniki: 600 ml kefiru 600 g czarnych jagód cukier waniliowy cukier Sposób wykonania: Oczyszczone jagody zalać kefirem. Całość dokładni zmiksować na jednolity koktajl. Na koniec doprawić go do smaku cukrem i cukrem waniliowym.