Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jagody

Jagodowy sorbet

Składniki: 50 dag. jagód 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukru 2 łyżki wody mineralnej gazowanej Przygotowanie: Jagody przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki . Następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną. Całość zmiksować w blenderze do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć i zamrozić .…

Jagodowy napój na mleku

 Składniki: 50 dag jagód  400 ml mleka      100ml śmietanki 10 dag cukru Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego jagody. Następnie dodać śmietankę. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostygnięcia a przed podaniem wrzucić kostki lodu.

Koktajl z czarnych jagód z jogurtem naturalnym

Składniki: 1 szklanka czarnych jagód 1 cytryna ½ szklanki cukru 1 szklanka śmietanki do kawy ½ litra jogurtu naturalnego listki mięty do dekoracji Sposób przyrządzenia: Jagody umyć, osuszyć i zmiksować z cukrem i odrobiną jogurtu naturalnego. Do zmiksowanych jagód dodać śmietankę i pozostały jogurt. Przelać do schłodzonych wysokich szklanek i posypać listkami mięty, brzegi udekorować…

Twarożek jagodowy

Składniki: 2 opakowania serka homogenizowanego 40 dag. jagód 2 jajka 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego Sposób przyrządzenia: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na białą masę. Owoce umyć i połączyć z serkiem i utartymi żółtkami. Dodać cukier waniliowy i wymieszać. Schłodzić kilka minut w lodówce. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad