
Składniki:
- 4 jabłka
- 50 g orzechów włoskich
- 30 g rodzynków
- 3 łyżki miodu
- 1 żółtko
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka masła

Składniki: 500 g kaszanki 2 jabłka 2 łyżki masła 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kaszankę pokroić na porcje i smażyć na grillu. W między czasie obrane jabłka pokroić na czwartaki, które obsmażyć an rozgrzanym maśle około 6 minut. W połowie smażenia oprószyć je cukrem oraz majerankiem. Gdy cukier zacznie…
Składniki: 1 małe opakowanie makaronu świderki 15 dkg twarogu 4 duże jabłka ¼ szklanki cukru 2 łyżki masła cukier waniliowy szczypta cynamonu otarta skórka z pomarańczy Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki, podlać wodą i rozgotować. Dodać cukier i jeszcze moment poddusić, dodać…
Składniki: ½ kg dyni ½ kg jabłek 2 łyżki cukru sok z cytryny 1 szklanka przegotowanej ostudzonej wody Sposób przyrządzenia: Oczyścić umytą dynię i jabłka, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć w sokowirówce sok, dodać przegotowaną wodę i sok z cytryny , doprawić do smaku cukrem. Przelać do schłodzonych wysokich szklanek. Sok z cytryny można zastąpić…