Składniki: 30 ml calvadosu 20 ml ginu 15 ml soku z jabłek 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać.
Tag: jabłka
Listy
Sałatka z rzodkwi,truskawek i jablłka
by Agnieszka Pałka • • 0 Comments
Składniki: 2 białe rzodkwie 2 jabłka 10 dag truskawek SOS : 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania; Obrane rzodkwie i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem i imbirem.…
Listy
Sałatka śledziowa z ziemniakami – Kamili
by Kamila Nocoń • • 0 Comments
Składniki: • 600 g ziemniaków • 250 g filetów ze śledzi • duża cebula • sól • duże, kwaskowate jabłko • 5 konserwowych buraczków • 100 g kiszonych ogórków • 150 ml majonezu • 150 ml chudego, naturalnego jogurtu • łyżka octu winnego • szczypta białego pieprzu Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po…
Listy
Kwas jabłkowy Teresy
by Terasa Siemiątkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jabłek ½ kg rodzynków Sposób wykonania: Jabłka umyć i pokroić na kawałki po czym wrzucić je do gęsiora. Wlać 5 litrów wody i odstawić na cały tydzień w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przecedzić przez gazę i rozlać do butelek. Szczelnie zakręcić.
Listy
Kruszon jabłkowy
by Monika Kraus • • 0 Comments
Składniki: 3 jabłka 250 ml soku jabłkowo 500 ml ginger ale 1 łyżeczka posiekanego imbiru 2 butelki wody mineralnej Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę. Zalać je sokiem jabłkowym i ginger ale. Dodać imbir i uzupełnić wodą mineralną